Pomazánka z uzených šprotů a Lučiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z uzených šprotů a Lučiny
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62943 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Okurky sterilované |
125 g | Šproty uzené |
2 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Lučina - termizovaný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 25,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Šproty uzené, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Okurky sterilované nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pomazánka z uzených šprotů a Lučiny postup přípravy receptu:
1 | Vajíčko uvaříme natvrdo (vaříme ho 9 minut). Vychladlé vejce oloupeme a pokrájíme nadrobno. Očištěnou červenou cibulku a sladkokyselou malou okurku nakrájíme na drobné kostičky. |
2 | V míse vidličkou nejdříve rozmačkáme šproty bez oleje. Pak přidáme přírodní Lučinu a tyčovým mixérem směs rozmixujeme najemno. Do vzniklého krému zamícháme připravené vajíčko, okurku, cibuli, promícháme a podle chuti dosolíme. Pomazánku podáváme vychlazenou. |
Poznámka
Pomazánkou natíráme celozrnné pečivo nebo čerstvý chléb.