Jednoduchý recept

Pomazánka z uzených šprotů a Lučiny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62943

Ingredience

1 ks Cibule červená
1 ks Okurky sterilované
125 g Sýr Lučina - termizovaný
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
125 g Šproty uzené

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 269kJ
3% Sacharidy 10 g
30% Tuky 23 g
25% Sodík 505 mg
26% Bílkoviny 14 g

Pomazánka z uzených šprotů a Lučiny postup přípravy receptu:

1

Vajíčko uvaříme natvrdo (vaříme ho 9 minut). Vychladlé vejce oloupeme a pokrájíme nadrobno. Očištěnou červenou cibulku a sladkokyselou malou okurku nakrájíme na drobné kostičky.

2

V míse vidličkou nejdříve rozmačkáme šproty bez oleje. Pak přidáme přírodní Lučinu a tyčovým mixérem směs rozmixujeme najemno. Do vzniklého krému zamícháme připravené vajíčko, okurku, cibuli, promícháme a podle chuti dosolíme. Pomazánku podáváme vychlazenou.

Poznámka

Pomazánkou natíráme celozrnné pečivo nebo čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept