Čekankový salát "Maltézské umění"

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
42 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
17 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a očistíme čekanku a nakrájíme ji na úzké proužky. Oloupeme dva pomeranče a nakrájíme je na malé kousky. Najemno nakrájíme oloupanou cibuli. Odpeckujeme olivy a nakrájíme je na kostičky. Na kostičky nakrájíme také ovčí sýr. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Vyrobíme dressing z oleje, citronové šťávy a trochy soli a pepře. Dle chuti ho dosladíme tekutým sladidlem.
  • 3
    Salát přelijeme dressingem a dobře promícháme. Před podáváním posypeme omytou a najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.