Česneková pomazánka s rybím filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková pomazánka s rybím filé
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62951 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 plátek | Chléb celozrnný pšeničný |
Dušené filé | |
---|---|
3 špetka | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | rybí filé |
4 špetka | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Ostatní ihgedience | |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
80 g | Sýr čerstvý bez tuku |
Na ozdobu | |
1 ks | Cibulka jarní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 168,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 91,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Hořčice Dijonská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny rybí filé, Sýr čerstvý bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Česneková pomazánka s rybím filé postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené rybí filé ochutíme pepřem, mletým kmínem a v pánvi na rozpáleném oleji ho krátce orestujeme dozlatova z každé strany. Pak přilijeme 50ml vody, filé osolíme a pod pokličkou podusíme přibližně 7 minut. Hotové měkké filé necháme vychladnout. |
2 | Do mixéru dáme vychladlé kousky filé, žervé sýr, prolisovaný česnek a lžičku dijónské hořčice. Směs rozmixujeme na konzistenci krému. Pak krém dochutíme solí a pepřem. |
3 | Očištěnou jarní cibulku i s natí pokrájíme na kroužky. Tmavý chléb natřeme pomazánkou, posypeme jarní cibulkou a podáváme. |