Recept

Barevný slepičí salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 95 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 62959

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
2 ks Jalovec
150 g Jogurt nízkotučný
1 kávová lžička Kari koření
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 ks Paprika červená
2 špetka Pažitka
0,8 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
2 ks Stehno slepičí
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 140kJ
15% Sacharidy 54 g
4% Tuky 3 g
27% Sodík 543 mg
19% Bílkoviny 11 g

Barevný slepičí salát postup přípravy receptu:

1

V hrnci uvaříme vodu, přidáme bobkový list, jalovec a jednu oloupanou cibuli. Slepičí stehna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 30 minut.

2

Oloupeme pomeranče i s vnitřní bílou slupkou. Dužinu nakrájíme na plátky. Omyjeme paprikový lusk, zbavíme ho semínek a bílé přepážky. Oloupeme druhou cibuli a najemno nasekáme. Necháme okapat chřest z plechovky, šťávu slijeme a odložíme 100ml. Posekáme chřest na malé kousky. Všechny přísady promícháme.

3

Ke konci doby vaření vyjmeme slepičí stehna z hrnce, zbavíme je kůže a kostí a maso pokrájíme na kostičky.

4

Smícháme šťávu z chřestu s kari, jogurtem, octem a dochutíme worchestrovou omáčkou, solí a pepřem. Takto připravenou marinádu smícháme s přísadami do salátu a necháme hodinu uležet.

5

Při podávání posypeme jemně nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept