Barevný slepičí salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevný slepičí salát
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 95 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62959 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
2 ks | Jalovec |
150 g | Jogurt nízkotučný |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Paprika červená |
2 špetka | Pažitka |
0,8 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
2 ks | Stehno slepičí |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
2 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 824,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 162,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Jogurt nízkotučný, Kari koření, Paprika červená, Pažitka, Pomeranče, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stehno slepičí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Barevný slepičí salát postup přípravy receptu:
1 | V hrnci uvaříme vodu, přidáme bobkový list, jalovec a jednu oloupanou cibuli. Slepičí stehna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 30 minut. |
2 | Oloupeme pomeranče i s vnitřní bílou slupkou. Dužinu nakrájíme na plátky. Omyjeme paprikový lusk, zbavíme ho semínek a bílé přepážky. Oloupeme druhou cibuli a najemno nasekáme. Necháme okapat chřest z plechovky, šťávu slijeme a odložíme 100ml. Posekáme chřest na malé kousky. Všechny přísady promícháme. |
3 | Ke konci doby vaření vyjmeme slepičí stehna z hrnce, zbavíme je kůže a kostí a maso pokrájíme na kostičky. |
4 | Smícháme šťávu z chřestu s kari, jogurtem, octem a dochutíme worchestrovou omáčkou, solí a pepřem. Takto připravenou marinádu smícháme s přísadami do salátu a necháme hodinu uležet. |
5 | Při podávání posypeme jemně nasekanou pažitkou. |