Pečené kachní maso na grilovaném chlebu

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1165 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
49 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
19 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marmeládu očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky a zpěníme na rozpáleném oleji, až je cibule zlatohnědá. Osolíme, opepříme a vmícháme třtinový cukr. Mícháme, dokud cukr nezkaramelizuje, poté přilijeme šťávu z pomeranče, balsamico, dobře promícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut, až marmeláda zhoustne. Kachní maso obereme z kostí, odstraníme kůži a spolu s 3 lžícemi výpeku, drobně posekanou petrželkou, solí a pepřem v míse dobře promícháme. Plátky chleba na grilovací pánvi na oleji po obou stranách opečeme a po upečení z jedné strany potřeme česnekem. Chleba potřeme cibulovou marmeládou, poklademe kachním masem, ozdobíme opranou a okapanou rukolou, zakapeme pomerančovou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.