Fazolová polévka

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
714 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole přebereme a několikrát pečlivě propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě uvaříme téměř doměkka. V průběhu vaření doléváme podle potřeby vařící vodu.
  • 2
    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.
  • 3
    Za stálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažnou vodou a odvarem z fazolí, přidáme česnek utřený se solí a mletý pepř.
  • 4
    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
  • 5
    Potom polévku procedíme, vložíme do ní uvařené fazole a velmi krátce povaříme.
  • 6
    Do hotové polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
  • 7
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Veru
út 24. 3. 2015
Domácí fazolová polévka nikdy nezklame - dá se servírovat i jako hlavní chod, takže není třeba vařit další jídlo k obědu.
trribulus
po 23. 3. 2015
Fazolovka - klasika mezi polévkami. Když nevíš, co k večeři, tak fazolovou s dobrým chlebem nikdy nic nepokazíš - tedy samozřejmě, když ji jedí i ti ostatní. M.
Veyra
po 23. 3. 2015
Opravdu výborná fazolová polévka, rollce-royce mezi fazolačkami vřele DOPORUČUJI!!!
jelito
po 23. 3. 2015
Fazolová polévka - moje oblíbená :-) doporočuji.
lucus20
čt 26. 3. 2015
Fazole jsou výborné jídlo, takže není divu, že je tato Fazolová polévka tak skvělá.