Okurkovo-rajčatový salát se sýrem a podmáslím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkovo-rajčatový salát se sýrem a podmáslím
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63009 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Balkánský sýr |
2 ks | Cibulka jarní |
140 ml | Mléko - podmáslí |
250 g | Okurka salátová |
3 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 535,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Okurka salátová, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Balkánský sýr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkovo-rajčatový salát se sýrem a podmáslím postup přípravy receptu:
1 | Omyté rajčata pokrájíme na osminky. Omytou salátovou okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme i s natí na kroužky. |
2 | Zeleninu dáme do mísy, ochutíme ji pepřem, posypeme na kostičky nakrájeným balkánským slaným sýrem a vše promícháme. Přelijeme rozšlehaným podmáslím, znovu promícháme a podáváme. Dobrou chuť. |
Salát byl výborný. Osvěžující rychlovka na oběd nebo svačinu. Určitě ještě udělám.