Jednoduchý recept

Okurkovo-rajčatový salát se sýrem a podmáslím

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Okurkovo-rajčatový salát se sýrem a podmáslím 5 1
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63009
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

100 g Balkánský sýr
2 ks Cibulka jarní
140 ml Mléko - podmáslí
250 g Okurka salátová
3 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 587kJ
4% Sacharidy 14 g
9% Tuky 6 g
1% Sodík 12 mg
21% Bílkoviny 12 g
Okurkovo-rajčatový salát se sýrem a podmáslím

Okurkovo-rajčatový salát se sýrem a podmáslím postup přípravy receptu:

1

Omyté rajčata pokrájíme na osminky. Omytou salátovou okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme i s natí na kroužky.

2

Zeleninu dáme do mísy, ochutíme ji pepřem, posypeme na kostičky nakrájeným balkánským slaným sýrem a vše promícháme. Přelijeme rozšlehaným podmáslím, znovu promícháme a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Okurkovo-rajčatový salát se sýrem a podmáslím
Salát byl výborný. Osvěžující rychlovka na oběd nebo svačinu. Určitě ještě udělám.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept