Rajčatovo-řeřichový chleba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatovo-řeřichový chleba
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63010 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
120 g | Chléb slunečnicový |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
2 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Řeřicha |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 13,2mg |
Draslík | 276,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 799,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Protlak rajčatový sterilovaný, Rajčata, Řeřicha mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatovo-řeřichový chleba postup přípravy receptu:
1 | Dva krajíce slunečnicového celozrnného chleba namažeme máslem, nebo dietním margarínem a rajčatovým protlakem. |
2 | Omyjeme řeřichu, necháme okapat a polovinu naklademe na chleba. Omyjeme a rozpůlíme rajčata, zbavíme je slupky a nakrájíme na plátky. |
3 | Chleby obložíme plátky rajčat, opepříme a zbytkem řeřichy ozdobíme. |