Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63020

Ingredience

2 kg Kachna domácí
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl mořská
200 ml Voda pitná
Na čočku
2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,3 kávová lžička Sůl mořská
0,5 hrst Tymián čerstvý
1 l Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek
200 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

102% Kalorie 2,013 kcal
Kilojoule 8 423kJ
14% Sacharidy 50 g
230% Tuky 172 g
91% Sodík 2 g
112% Bílkoviny 63 g

Kachna s čočkou postup přípravy receptu:

1

Omytou a osušenou kachnu dobře nasolíme a přes noc ji nechám v lednici odležet. Poté ji vložíme do pekáče, opepříme, zalijeme vodou a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme zhruba 3 hodiny. V průběhu pečení přeléváme výpekem a je-li třeba, ještě podlijeme vodou.

2

V mezičase připravíme dušenou čočku. Zeleninu omyjeme a očistíme, cibuli a česnek oloupeme. Vše nakrájíme na drobnější kostky a na rozpáleném oleji restujeme. Přidáme bobkové listy, bylinky, které jsme svázali, opepříme a osolíme. Vše dusíme za častého míchání zhruba 5 minut. K zelenině přimícháme opláchnutou a okapanou čočku a sterilovaná krájená rajčata, zalijeme vývarem, aby bylo vše ponořené, a asi 20 minut vaříme, až je čočka měkká. V průběhu vaření případně přilijeme vývar, ale jen tolik, aby směs nebyla příliš řídká. Dbáme, aby se čočka nepřevařila. Na závěr přidáme máslo a ocet. Před podáváním ze směsi vyjmeme bobkové listy a bylinky a přimícháme drobně posekanou petrželku.

3

Kachnu naporcujeme a podáváme s čočkou.

Poznámka

Podáváme se salátem, nejlépe z rukoly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept