Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 63038

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
250 g Cukr krupice
40 g Cukr moučkový
1000 g Jablka
150 g Marcipánová hmota surová
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
75 g Pudink vanilkový
2 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
750 ml jablečná šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

114% Kalorie 2,253 kcal
Kilojoule 9 425kJ
113% Sacharidy 405 g
87% Tuky 65 g
8% Sodík 164 mg
48% Bílkoviny 27 g

Jablkový dort 1 postup přípravy receptu:

1

Dobře prosejeme mouku a s 80 g cukru, vejcem, solí a rozpuštěným máslem nebo dietním margarínem vymícháme do hladkého těsta.

2

Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu na hodinu uležet.

3

Omyjeme kyselá jablka, oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jádřinců. Na kostičky nakrájíme dužinu, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme skořicí. Smícháme dva balíčky pudinku v prášku s trochou jablečné šťávy podle návodu k přípravě a ze zbytku jablečné šťávy a cukru připravíme pudink. Předehřejeme troubu na 175 °C (plynová trouba stupeň 3, horkovzdušná trouba 160 °C). Vyložíme dno formy pečicím papírem.

4

Vybalíme těsto, vložíme do formy a vytvoříme asi 3 cm vysoký okraj. V předehřáté troubě předpečeme asi 15 minut na střední stupeň.

5

Promícháme nakrájená jablka s pudinkem a rozprostřeme na předpečené těsto. Dáme dopéct asi na 40 minut na střední stupeň.

6

Během pečení smícháme moučkový cukr s marcipánovým těstem, vyválíme a vykrájíme asi 1 cm silné proužky. Proužky pokládáme na koláč do mřížky.

7

Nakonec necháme ještě 15 minut dopéct.

Poznámka

V případě, že chceme použít celozrnnou mouku, měli bychom do těsta přidat nějakou tekutinu, nejlépe mléko.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept