Jablkový dort 1 - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový dort 1
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63038 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
250 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr moučkový |
750 ml | jablečná šťáva |
1000 g | Jablka |
150 g | Marcipánová hmota surová |
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g | Pudink vanilkový |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 272g |
---|---|
Cholesterol | 197,7mg |
Draslík | 605,9mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 418,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marcipánová hmota surová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny jablečná šťáva, Pudink vanilkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Jablkový dort 1 postup přípravy receptu:
1 | Dobře prosejeme mouku a s 80 g cukru, vejcem, solí a rozpuštěným máslem nebo dietním margarínem vymícháme do hladkého těsta. |
2 | Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu na hodinu uležet. |
3 | Omyjeme kyselá jablka, oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jádřinců. Na kostičky nakrájíme dužinu, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme skořicí. Smícháme dva balíčky pudinku v prášku s trochou jablečné šťávy podle návodu k přípravě a ze zbytku jablečné šťávy a cukru připravíme pudink. Předehřejeme troubu na 175 °C (plynová trouba stupeň 3, horkovzdušná trouba 160 °C). Vyložíme dno formy pečicím papírem. |
4 | Vybalíme těsto, vložíme do formy a vytvoříme asi 3 cm vysoký okraj. V předehřáté troubě předpečeme asi 15 minut na střední stupeň. |
5 | Promícháme nakrájená jablka s pudinkem a rozprostřeme na předpečené těsto. Dáme dopéct asi na 40 minut na střední stupeň. |
6 | Během pečení smícháme moučkový cukr s marcipánovým těstem, vyválíme a vykrájíme asi 1 cm silné proužky. Proužky pokládáme na koláč do mřížky. |
7 | Nakonec necháme ještě 15 minut dopéct. |
Poznámka
V případě, že chceme použít celozrnnou mouku, měli bychom do těsta přidat nějakou tekutinu, nejlépe mléko.