Jednoduchý recept

Květáková krémová polévka se šafránem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 63040

Ingredience

1 polévková lžíce Kerblík
500 g Květák
750 ml Mléko odtučněné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 101 kcal
Kilojoule 423kJ
5% Sacharidy 17 g
1% Tuky 1 g
12% Sodík 243 mg
16% Bílkoviny 9 g

Květáková krémová polévka se šafránem postup přípravy receptu:

1

Omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

2

V hrnci přivedeme k varu mléko, přidáme růžičky květáku a oloupané stroužky česneku. Pod pokličkou zvolna vaříme 45 minut. Potom vše rozmixujeme na krémovou konzistenci, vmícháme špetku muškátového oříšku a šafránu. Polévku povaříme bez pokličky zvolna ještě 5 minut.

3

Hotovou polévku přelijeme do nahřáté mísy, osolíme, opepříme a ozdobíme čerstvým kerblíkem.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept