Pórkový nákyp s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový nákyp s bylinkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63048 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kg | Pórek |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 739,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 531,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pórkový nákyp s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Pórek omyjeme a zelenou část nakrájíme na kousky stejné délky, jakou má chlebíčková forma. |
2 | Kusy pórku svážeme do svazečků a povaříme v osolené vodě 20-30 minut. Vyjmeme a po okapání v cedníku z pórku ještě vymačkáme všechnu vodu. |
3 | Formu na chlebíček vyložíme potravinářskou fólií, kterou na několika místech propíchneme, aby mohla odtékat voda. Kusy pórku napěchujeme do formy a necháme několik hodin uležet. Průběžně vyléváme vodu. |
4 | Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu spolu s vinným octem a nasekanými bylinkami rozmixujeme na omáčku. Osolíme a opepříme. |
5 | Pórkový nákyp vyklopíme z formy a podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Použijeme mladý pórek.