Recept

Vývar ze slepičích křídel se slávkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 63050

Ingredience

1 ks Bylinky sušené svazek
4 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
1 kg Mušle slávky
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kg Slepičí křídla
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
6 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 876kJ
6% Sacharidy 21 g
5% Tuky 4 g
33% Sodík 651 mg
39% Bílkoviny 22 g

Vývar ze slepičích křídel se slávkami postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu 3l mírně osolené vody. Přidáme očištěná slepičí křidélka, oloupanou cibuli, šalotku a česnek, omytý řapíkatý celer a svazek bylinek. Opepříme a pod pokličkou velmi zvolna vaříme asi 2 hodiny.

2

Když je vývar hotový, na pánvi zprudka orestujeme slávky, aby se otevřely. Restujeme asi 3 minuty. Vyvařenou šťávu uchováme a přecedíme. Slávky vyloupeme, několik nevyloupaných necháme stranou.

3

Vyloupané slávky rozdělíme do misek a přelijeme trochou šťávy.

4

Z vývaru vyjmeme křidélka, vývar přecedíme, přivedeme k varu, osolíme a ještě opepříme. Hotovým vývarem přelijeme slávky, posypeme nasekanou pažitkou, kerblíkem a ozdobíme nevyloupanými slávkami.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept