Jednoduchý recept

Šunkový aspik

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 63066

Ingredience

2 polévková lžíce Petržel - nať
500 ml Voda pitná
200 g Šunka krůtí
66 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 60 kcal
Kilojoule 250kJ
0% Sacharidy 1 g
2% Tuky 1 g
15% Sodík 298 mg
20% Bílkoviny 11 g

Šunkový aspik postup přípravy receptu:

1

Želatinu v prášku (2 sáčky) vsypeme do kastrolu s 500ml vody, rozmícháme a za stálého míchání zvolna přivedeme k varu. Když tekutina začne vřít, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

2

Do formy na chlebíček nalijeme tenkou vrstvu připravené želatiny a formu dáme na 3 minuty do mrazáku.

3

Zbylou želatinu smícháme s nasekanou petrželkou a se šunkou nakrájenou na kostičky.

4

Polovinu směsi dáme do formy a necháme na mrazáku 15 minut.

5

Nakonec vlijeme do formy zbylou směs a aspik necháme v chladničce uležet asi 2 hodiny.

6

Před vyklopením namočíme spodní část formy do teplé vody.

Poznámka

Aspik můžeme připravit i s kuřecí šunkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept