Šunkový aspik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkový aspik
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63066 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Šunka krůtí |
500 ml | Voda pitná |
66 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 613,0mg |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 81,2mg |
Vláknina | 184,0mg |
Vitamín A | 6,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šunka krůtí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šunkový aspik postup přípravy receptu:
1 | Želatinu v prášku (2 sáčky) vsypeme do kastrolu s 500ml vody, rozmícháme a za stálého míchání zvolna přivedeme k varu. Když tekutina začne vřít, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. |
2 | Do formy na chlebíček nalijeme tenkou vrstvu připravené želatiny a formu dáme na 3 minuty do mrazáku. |
3 | Zbylou želatinu smícháme s nasekanou petrželkou a se šunkou nakrájenou na kostičky. |
4 | Polovinu směsi dáme do formy a necháme na mrazáku 15 minut. |
5 | Nakonec vlijeme do formy zbylou směs a aspik necháme v chladničce uležet asi 2 hodiny. |
6 | Před vyklopením namočíme spodní část formy do teplé vody. |
Poznámka
Aspik můžeme připravit i s kuřecí šunkou.