Kuře v rosolu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v rosolu
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63067 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Estragon |
1500 g | Kuře |
2 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pepř růžový celý |
1 ks | Pórek |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 140,6mg |
Draslík | 538,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 471,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Kuře, Rajčata, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pepř růžový celý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře v rosolu postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s 1l vody vložíme očištěnou zeleninu (kromě rajčat.) Přivedeme k varu, přidáme naporcované kuře, osolíme, opepříme a necháme zpěnit. Potom hrnec přiklopíme pokličkou a vše velmi zvolna vaříme 1 hodinu. |
2 | Porce kuřete vyjmeme a maso po okapání obereme z kostí a nakrájíme na kousky. |
3 | Omytá rajčata zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kousky. |
4 | Kuřecí maso dáme do formy na aspik, proložíme větší částí nakrájených rajčat a lístky estragonu. |
5 | Vývar přivedeme k varu a necháme vyvařit na objem cca 250ml. |
6 | Do vývaru lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílku a 1 minutu povaříme. Po částečném vychladnutí přecedíme přes plátno a nalijeme na kuřecí maso. Okořeníme růžovým pepřem, přidáme kousky rajčat a lístky estragonu. |
7 | Po několika hodinách vyklopíme obsah formy na servírovací talíř a do podávání necháme v chladničce. |