Telecí játra na malinovém octě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra na malinovém octě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63069 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
100 g | Játra telecí |
1 polévková lžíce | Ocet malinový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 334,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 41g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Játra telecí, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet malinový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí játra na malinovém octě postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli osmahneme zvolna na pánvi s nepřilnavým povrchem. Odstavíme z plotny. |
2 | Na kousky nakrájená telecí játra vložíme na pánev lehce potřenou olejem a restujeme je asi 4 minuty z každé strany. Osolíme, opepříme a pod pokličkou játra necháme stranou, aby nevychladla. |
3 | Na stejné pánvi necháme zvolna zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme malinový ocet, tymián, bobkový list a za stálého míchání povaříme 2 minuty. |
4 | Potom do pánve vrátíme játra a v omáčce je prohřejeme. |
5 | Ihned podáváme. |