Venkovská paštika II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Venkovská paštika II
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63070 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Hřebíček |
200 g | Játra kuřecí |
250 g | Kuřecí šunka |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
12 plátek | Šunka krůtí |
700 g | Telecí maso mleté |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 168,8mg |
Draslík | 374,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Játra kuřecí, Muškátový oříšek, Oregano sušené, Sůl, Šunka krůtí, Telecí maso mleté, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí šunka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Venkovská paštika II postup přípravy receptu:
1 | 4 plátky krůtí šunky, kuřecí játra, kuřecí šunku a oloupanou cibuli nasekáme v robotu. Přendáme do mísy a přidáme mleté telecí maso, prolisovaný česnek, rozdrcený hřebíček, špetku muškátového oříšku, pepř, sůl, převařené portské víno a bylinky. Vše dobře promícháme. |
2 | Formu na paštiku vyložíme zbylými plátky krůtí šunky tak, aby plátky přesahovaly přes okraje formy. Formu naplníme připravenou směsí a poklepeme s ní o stůl, aby unikly bublinky vzduchu. Na povrch paštiky přeložíme přesahující konce šunky. |
3 | Paštiku pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 1 hodinu. |
4 | Po upečení necháme 5 minut stát, přebytečnou tekutinu vylijeme a paštiku necháme vychladnout. |