Aspik s vejci a uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aspik s vejci a uzeným lososem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63071 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Estragon |
4 plátek | Losos uzený |
200 g | Majonéza light |
1 hrst | Pažitka |
1 hrst | Petržel - nať |
10 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
33 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 307,0mg |
Draslík | 151,0mg |
Vláknina | 711,0mg |
Vitamín A | 613,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Losos uzený, Pažitka, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza light, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Aspik s vejci a uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Aspik připravujeme den předem. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na kousky a smícháme s polovinou nasekaných bylinek. |
3 | Připravená vejce rozložíme do formy na aspik a proložíme je plátky uzeného lososa. |
4 | Želatinu připravíme podle návodu (ve 300ml vody rozpustíme 1 sáček práškové želatiny) a nalijeme ji na vejce. Necháme v chladničce do druhého dne. |
5 | V misce smícháme majonézu se zbylými bylinkami. |
6 | Aspik podáváme nakrájený na plátky s bylinkovou omáčkou. |