Špagety s rozinkami a petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s rozinkami a petrželkou
Špagety s rozinkami a petrželkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63076 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 hrst | Petržel - nať |
300 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
250 g | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 634,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 103,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrozinky, Ořechy vlašské, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špagety s rozinkami a petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme podle návodu na obalu. |
2 | Na oleji opečeme najemno nakrájenou cibuli dohněda. Poté přidáme rozinky a vývar a 3 minuty povaříme. Nakonec vmícháme těstoviny, parmezán, nasekané ořechy a petrželku. |
Poznámka
Voda na vaření špaget - podle potřeby.