Recept

Restované krevetky s čerstvou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63078

Ingredience

Salát z čerstvé zeleniny
2 ks Cibule lahůdková
150 g Okurka salátová
1 kávová lžička Olej sezamový
1 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
0,5 ks Salát ledový
0,3 kávová lžička Sůl
Restované krevetky
1 kávová lžička Citrony
150 g Krevety tygří
0,5 kávová lžička Olej chilli
1 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 619kJ
3% Sacharidy 10 g
7% Tuky 6 g
6% Sodík 118 mg
27% Bílkoviny 15 g

Restované krevetky s čerstvou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si nejdříve salát z čerstvé očištěné a omyté zeleniny: papriky pokrájíme na proužky, rajčata na osminky, lahůdkovou cibulku, salátovou okurku a ředvičky pokrájíme na tenká kolečka. Všechnu pokrájenou zeleninu promícháme, osolíme, opepříme a pokapeme kvalitním olejem.

2

Omyté listy salátu poklademe ozdobně na talířě, na ně položíme ochucenou zeleninu.

3

Čerstvé krevety promyjeme pod studenou vodou, osušíme je, zbavíme krunýře a střívka. Mražené krevety vytáhneme z lednice přibližně 20 minut před přípravou, promyjeme je v sítu pod studenou tekoucí vodou a necháme je povolit při pokojové teplotě.

4

Do rozehřáté pánve na rozpálený olej poklademe krevety (jen v jedné vrstvě). Restujeme je 2-3 minuty, jakmile spodní restovaná strana začne růžovět, tak je všechny obrátíme a restujeme z druhé strany zase 2-3 minuty, Hotové krevety budou celé růžové až oranžové. Maso budou mít být krásně bílé, nesmí být průhledné. Hotové krevety pokapeme citrónem, poklademe hned na talíře se zeleninou a podáváme je teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept