Smažený kuřecí řízek
20 min.
Ingredience
- 100gramůKuřecí prsa
- 1lžíceMléko polotučné
- 20gramůStrouhanka
- 25gramůOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 0,25kusVejce slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
795 mg
Cukr
974 mg
Postup přípravy
- 1Řízek z kuřecích prsou omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Maso osolíme a obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a nakonec ve strouhance.
- 2Řízek smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 3. 2016
Smažený kuřecí řízek
Neznám ve svém okolí člověka, který by neměl rád řízky. 🙂 Z kuřecího masa osobně raději používám maso stehenní, řízky jsou šťavnatější. Řízky jsem smažila ve větším množství oleje, než uvádí recept. Strouhanku si připravuji doma sama ze zbylého bílého pečiva. Řízky po obalení ihned smažím, vkládám je do středně rozpaleného oleje a smažím je pozvolna. Používám řepkový olej, někdo používá i sádlo nebo mix - olej se sádlem. Vhodnou teplotu na smažení zkouším tak, že ponořím okraj řízku. Pokud se nezačal ihned smažit, tak ještě chvilku počkám. Řízky lépe chutnají pžipúravené na pánvičce, než ve fritéze.