Smažený kuřecí řízek

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
795 mg
Cukr
974 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízek z kuřecích prsou omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Maso osolíme a obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a nakonec ve strouhance.
  • 2
    Řízek smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 3. 2016
Smažený kuřecí řízek
Neznám ve svém okolí člověka, který by neměl rád řízky. 🙂 Z kuřecího masa osobně raději používám maso stehenní, řízky jsou šťavnatější. Řízky jsem smažila ve větším množství oleje, než uvádí recept. Strouhanku si připravuji doma sama ze zbylého bílého pečiva. Řízky po obalení ihned smažím, vkládám je do středně rozpaleného oleje a smažím je pozvolna. Používám řepkový olej, někdo používá i sádlo nebo mix - olej se sádlem. Vhodnou teplotu na smažení zkouším tak, že ponořím okraj řízku. Pokud se nezačal ihned smažit, tak ještě chvilku počkám. Řízky lépe chutnají pžipúravené na pánvičce, než ve fritéze.