Jednoduchý recept

Smažený kuřecí řízek

  • Česko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Smažený kuřecí řízek 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63084
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Olej rostlinný
20 g Strouhanka
1 špetka Sůl
0,3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 745kJ
5% Sacharidy 18 g
35% Tuky 26 g
25% Sodík 505 mg
46% Bílkoviny 26 g
Smažený kuřecí řízek
  • Smažený kuřecí řízek
  • 1
  • Smažený kuřecí řízek
  • 2
  • Vložit obrázek

Smažený kuřecí řízek postup přípravy receptu:

1

Řízek z kuřecích prsou omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Maso osolíme a obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a nakonec ve strouhance.

2

Řízek smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.

Poznámka

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Smažený kuřecí řízek
Neznám ve svém okolí člověka, který by neměl rád řízky. smile Z kuřecího masa osobně raději používám maso stehenní, řízky jsou šťavnatější. Řízky jsem smažila ve větším množství oleje, než uvádí recept. Strouhanku si připravuji doma sama ze zbylého bílého pečiva. Řízky po obalení ihned smažím, vkládám je do středně rozpaleného oleje a smažím je pozvolna. Používám řepkový olej, někdo používá i sádlo nebo mix - olej se sádlem. Vhodnou teplotu na smažení zkouším tak, že ponořím okraj řízku. Pokud se nezačal ihned smažit, tak ještě chvilku počkám. Řízky lépe chutnají pžipúravené na pánvičce, než ve fritéze.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept