Jednoduchý recept

Fazolková polévka s kořenovou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63093

Ingredience

100 g Celer bulvový
100 g Fazole bílé
1,5 kávová lžička Majoránka
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
Koření do sáčku
1 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Libeček
4 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
Na zahuštění
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 ml Voda pitná
Na ozdobení
1 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 721kJ
9% Sacharidy 32 g
1% Tuky 1 g
10% Sodík 200 mg
19% Bílkoviny 11 g

Fazolková polévka s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Den předem namočené fazole dáme do hrnce, přilejeme k nim vodu, přidáme očištěnou cibuli, stroužek česneku, očištěnou omytou mrkev, petržel a kousek celeru. Do sáčku na koření dáme libeček, bobkový list, celé nové koření, celý pepř a sáček s kořením dáme do polévky. Fazole vaříme doměkka přibližně 45 minut. Mezitím do polévky přidáme majoránku a sůl. Z polévky odstraníme sáček s kořením a uvařenou zeleninu (bude už rozvařená, vyhodíme ji). V hrnečku si rozmícháme dohladka hladkou moukou s vodou a zamícháme ji do polévky a pak přimícháme rajský protlak. Polévku ještě povaříme při mírné teplotě 8-10 minut. Nakonec ji dochutíme utřeným česnekem a solí.

2

Horkou polévku na talířích ozdobíme petrželovou natí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept