Telecí nožičky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí nožičky se zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6310 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprika zelená |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
4 ks | Telecí nožičky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 377,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Telecí nožičky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí nožičky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Telecí nožičky řádně očistíme, omyjeme, dáme vařit do osolené vody do měkka. Poté je vykostíme a dáme do kastrolu, který přikryjeme. |
2 | Vývar z nožiček z části odpaříme na menší množství. |
3 | Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno, podusíme na rozehřátém sádle, přidáme jednu očištěnou a na proužky nakrájenou papriku a společně dusíme. Později přidáme nakrájená rajčata a společně, za občasného podlití vývarem dusíme do měkka. Uvařenou omáčku přecedíme a rozmixujeme do jiného kastrolu. Do omáčky přidáme očištěné syrové brambory nakrájené na kostičky, rozkrájené papriky. Vše dosolíme, přidáme maso a společně dodusíme. |
4 | Jako přílohy podáváme bílý chléb nebo dušenou rýži. |
Poznámka
Stejným způsobem připravíme i telecí hlavu.