Recept

Fleky se zelím a houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63106

Ingredience

Dušené zelí s houbami
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 špetka Cukr krupice
70 g Hlíva ústřičná
80 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
40 ml Voda pitná
150 g Zelí hlávkové bílé
Vařené těstoviny
1 kávová lžička Olej olivový
1,5 kávová lžička Sůl
100 g Těstoviny flíčky
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 290kJ
15% Sacharidy 54 g
9% Tuky 7 g
37% Sodík 740 mg
18% Bílkoviny 10 g

Fleky se zelím a houbami postup přípravy receptu:

1

Očištěné hlávkové zelí pokrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Čerstvé houby (např. hříbky, hlíva) očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky.

2

V hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní houby a za častého promíchání je téměř vysmažíme z vody. Poté je osolíme, ochutíme kmínem, pepřem a přidáme nakrájené zelí. Směs promícháme, podlijeme vodou (asi 40ml), přidáme bobkový list, nové koření a pod poklicí dusíme asi 10-12 minut. Občas zelí promícháme. Jakmile ztratí na objemu, dochutíme ho solí, cukrem (nebo stévií) a pár kapkami octa. Zelí pak případně dodusíme doměkka 5-7 minut. Chuť zelí by měla být mírně sladkokyselá.

3

Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, do vroucí vody nasypeme těstoviny (velké fleky) a uvaříme je podle návodu doměkka. Vaříme je přibližně 10 minut. Uvařené fleky scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Pak je dáme do vyhřáté mísy, pokapeme kvalitním olejem, promícháme a uchováme je v teple.

4

Do uvařených fleků vyklopíme podušené zelí s houbami, promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept