Vepřové maso s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63108 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Hlíva ústřičná |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
200 ml | Víno červené |
500 ml | Vývar drůbeží |
Na kapustu | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 94,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 317,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Víno červené, Česnek, Kapusta hlávková, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové maso s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rozmarýn nakrájíme na drobno, opláchnuté a osušené maso nakrájíme na kostky. Očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky. |
2 | Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli s česnekem, přidáme rozmarýn. Vmícháme maso, pepř, sůl a smažíme, až maso zezlátne. Poté přilijeme víno, necháme zredukovat, přimícháme loupaná, krájená, sterilovaná rajčata, vývar a dusíme asi 30 minut. Na závěr vmícháme hlívu ústřičnou a dál dusíme, dokud maso nezměkne, asi 30 minut. |
3 | V mezičase očistíme kapustu, rozebereme na listy, pečlivě opláchneme, nakrájíme na širší proužky a v osolené vroucí vodě povaříme asi 3 minuty. Poté scedíme a necháme dobře okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, petrželku opláchneme, osušíme a nakrájíme najemno. |
4 | Ve velké pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm česnek, přidáme kapustu, opepříme, vmícháme petrželku a dobře promícháme. |
5 | Dušené vepřové maso podáváme s restovanou kapustou. |