Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63122

Ingredience

100 g Hlíva ústřičná
3 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sýr Čedar
0,5 kávová lžička Sůl
4 plátek Vepřová pečeně
5 stroužek Česnek
0,5 hrst Šalvěj čerstvá
Na celer
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 016kJ
3% Sacharidy 10 g
24% Tuky 18 g
19% Sodík 384 mg
15% Bílkoviny 9 g

Plněné vepřové maso postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené maso přes fólii rozklepeme na větší pláty, osolíme a opepříme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky. Sýr nakrájíme na 8 tenkých plátků.

2

Na 2 lžících rozpáleného oleje na pánvi orestujeme česnek, přimícháme hlívu a za stálého míchání opečeme.

3

Na každý plátek masa položíme 2 plátky sýra, několik lístků šalvěje, lžíci osmažené hlívy, maso přeložíme a sepneme jehlou. Zbylý olej rozpálíme a maso na něm smažíme z každé strany asi 3 minuty. Opečené závitky vložíme do zapékací mísy a asi 6 minut pečeme v troubě předehřáté na 190 °C.

4

V mezičase připravíme celer. Očistíme ho a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno.

5

Na rozpáleném oleji na pánvi zpěníme cibuli, přidáme lístky tymiánu. Poté vmícháme celer, osolíme, opepříme a zhruba 10 minut za častého míchání restujeme. Celer podlijeme vínem, povaříme, aby se odpařil alkohol, a přidáme máslo, které necháme v celeru rozpustit.

6

Masový závitek podáváme s restovaným celerem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept