Pikantní tataráček z pražmy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní tataráček z pražmy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63135 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kerblík |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1200 g | Pražma královská |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 292,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 560,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kerblík, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Pažitka, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pražma královská nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní tataráček z pražmy postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso z pražmy královské nahrubo nasekáme v robotu. |
2 | V salátové míse smícháme nasekané maso s oloupanými, nadrobno nakrájenými jarními cibulkami, oloupanou, na kostičky nakrájenou salátovou okurkou a s nasekanými bylinkami. |
3 | Tatarák dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a několika kapkami tabasca. |
4 | Ihned podáváme. |