Rýžové nudle se žampiony a pórkem
35 min.
Ingredience
- 100gramůNudle rýžové
 - 500mililitrůZeleninový bujón
 
- Restovaná zelenina s žampiony
- 1lžíceOlej sezamový
 - 1kusPórek
 - 1kusCibulka jarní
 - 100gramůŽampiony čerstvé
 - 1kusChilli paprička
 - 2špetkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 1lžičkaOmáčka sójová
 
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Širší rýžové nudle dáme do mísy, přelijeme horkým zeleninovým bujónem a pod poklicí je necháme nabobtnat 3-4 minuty, ale nejlépe podle druhu je připravíme podle návodu. Poé nudle scedíme.
 - 2Očistíme a omyjeme pórek, cibulku, žampiony a chilli papričku.
 - 3Pórek s cibulkou pokrájíme na nudličky, žampiony na kousky a chilli bez semínek na velmi tenké nudličky.
 - 4V pánvi rozehřejeme olej, pokrájené žampióny zprudka orestujme, přidáme chilli, cibulku, pórek a společně restujeme téměř dozlatova. Pak přimícháme rýžové nudle, ochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a restujeme další 2-4 minuty. Směs nakonec dochutíme sójovou omáčkou. V pánvi nejlépe nudle obracíme dvěma vidličkami. Servírujeme je horké.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.