Rýžové nudle se žampiony a pórkem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Širší rýžové nudle dáme do mísy, přelijeme horkým zeleninovým bujónem a pod poklicí je necháme nabobtnat 3-4 minuty, ale nejlépe podle druhu je připravíme podle návodu. Poé nudle scedíme.
  • 2
    Očistíme a omyjeme pórek, cibulku, žampiony a chilli papričku.
  • 3
    Pórek s cibulkou pokrájíme na nudličky, žampiony na kousky a chilli bez semínek na velmi tenké nudličky.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, pokrájené žampióny zprudka orestujme, přidáme chilli, cibulku, pórek a společně restujeme téměř dozlatova. Pak přimícháme rýžové nudle, ochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a restujeme další 2-4 minuty. Směs nakonec dochutíme sójovou omáčkou. V pánvi nejlépe nudle obracíme dvěma vidličkami. Servírujeme je horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.