Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63144

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Hlíva ústřičná
150 g Hovězí kýta
1 l Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
100 g Rýže Arborio
50 g Sýr Parmezán
0,3 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené
Na ozdobu
1 polévková lžíce Olej olivový
30 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 918 kcal
Kilojoule 3 840kJ
17% Sacharidy 61 g
66% Tuky 49 g
120% Sodík 2 g
86% Bílkoviny 48 g

Rizoto s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a v hlubším kastrolu na oleji zpěníme. Přidáme oprané a očištěné maso nakrájené na drobné kostičky a restujeme. Maso osolíme, opepříme a za častého míchání restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Do směsi přimícháme opranou a okapanou rýži a pečlivě promícháme. Přidáme sterilovaná loupaná, krájená rajčata a pár sběraček vývaru. Dobře promícháme a necháme na mírném plameni vařit. Zhruba po 10 minutách přidáme hlívu, kterou jsme očistili a nakrájeli na malé kousky. V průběhu vaření přiléváme vývar po sběračkách. Chceme, aby vzniklo krémové rizoto. Když je rýže měkká, přimícháme máslo, citronovou šťávu, hrubě sekaný parmazán a jemně posekanou petrželovou nať. Rizoto už nevaříme, jen dobře promícháme.

2

Rizoto podáváme zakapané olivovým olejem a posypané strouhaným parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept