Slezská klobása se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slezská klobása se zelím
Slezská klobása se zelím
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63153 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
4 ks | Klobása ostravská |
1 kávová lžička | Kmín celý |
8 ks | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 821,3mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 191,6mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása ostravská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slezská klobása se zelím postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme natenko, oloupaný česnek drobně posekáme. Klobásy po obvodu ozdobně nařežeme. |
2 | Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme klobásy a po všech stranách restujeme. Přimícháme koření a restujeme asi 5 minut. Ke klobásám vsypeme zelí, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Poté zalijeme vínem, důkladně promícháme a pod poklicí dusíme asi 30 minut, až je zelí měkké. Podle potřeby přilijeme vývar. |