Jednoduchý recept

Tvarohové noky s jahodovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6316

Ingredience

60 g Cukr krupice
1 ks Cukr moučkový
750 g Jahody zahradní
100 ml Mléko polotučné
300 g Pšeničná krupice
2 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
2 ks Tvaroh jemný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

88% Kalorie 1,728 kcal
Kilojoule 7 230kJ
97% Sacharidy 347 g
18% Tuky 14 g
7% Sodík 146 mg
108% Bílkoviny 61 g

Tvarohové noky s jahodovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve smícháme v míse krupici, mléko, tvaroh, žloutky a sůl. Poté ke směsi zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vznikne nám hustější těsto.

2

V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli. Pomocí dvou lžic z těsta vytváříme noky, vhazujeme do vody a vaříme cca 10min. Noky jsou hotové když vyplavou k povrchu.

3

Mezitím připravíme omáčku. Jahody omyjeme, přepůlíme, v hrnci zasypeme cukrem a přivedeme k varu. Část směsi odebereme, vmícháme do ní solamyl a vrátíme zpět do hrnce. Promícháme a prohřejeme.

4

Noky přelijeme omáčkou, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Můžeme použít i jiné ovoce, např.borůvky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept