Jednoduchý recept

Slaná placka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 63164

Ingredience

2 polévková lžíce Ovesné otruby
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pšeničné otruby Mariana
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tvaroh měkký bez tuku
3 ks Vejce slepičí
150 g Šunka drůbeží
50 g žervé bez tuku

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 893kJ
3% Sacharidy 10 g
30% Tuky 23 g
24% Sodík 477 mg
104% Bílkoviny 58 g

Slaná placka postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme ovesné a pšeničné otruby, tvaroh, žervé, žloutky, sůl a pepř. Přidáme nasekané bylinky a vypracujeme těsto.

2

Do těsta vmícháme nadrobno nakrájenou drůbeží šunku a nakonec zlehka zapracujeme sníh ušlehaný z bílků.

3

Na rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem nalijeme připravené těsto a placku zvolna smažíme asi 30 minut. Potom placku obrátíme a smažíme ještě 5 minut.

Poznámka

Můžeme použít různé druhy bylinek. Do těsta můžeme přidat i tuňáka ve vlastní šťávě, uzeného lososa nebo mleté maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept