Pečená cuketa se sýrem, paprikou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená cuketa se sýrem, paprikou a rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63178 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Cuketa |
60 g | Mozzarella light |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 ks | Paprika oranžová |
0,5 kávová lžička | Pepř 4 barev |
2 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
60 g | Sýr balkánský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 26,7mg |
Draslík | 521,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Olej sezamový, Rajčata, Šalotka, Sůl, Sýr balkánský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Paprika oranžová, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mozzarella light, Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená cuketa se sýrem, paprikou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Troubu zapneme na 190°C. Omyjeme cuketu, zralá masitá rajčata a oranžové papriky. Cuketu a rajčata pokrájíme na plátky, z paprik odkrojíme spodky a vydlabeme semínka, poté z nich nakrájíme kolečka. Menší červenou cibuli a šalotku očistíme a též je nakrájíme na plátky spolu se slaným balkánským sýrem a mozzarelou. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. |
2 | Připravíme si dva pláty alobalu (pro 2 porce). Na každý plát poklademe střídavě plátky zeleniny, mezi ni vsuneme plátky sýrů, tak jako bychom připravovali špíz. Zeleninu se sýrem pokapeme olejem, osolíme, posypeme čertsvě pomletým pepřem a petrželkou. Alobal dobře uzavřeme a obě porce dáme na pekáček. |
3 | Zeleninu pečeme přibližně 20-25 minut. Dobrou chuť. |