Ledový salát s játry a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledový salát s játry a zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63185 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Játra kuřecí |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
Na zeleninu | |
---|---|
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát ledový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na dresink | |
1 kávová lžička | Hořčice |
150 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 292,3mg |
Draslík | 865,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Játra kuřecí, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Citronová šťáva, Cuketa, Paprika červená, Salát ledový, Sůl, Jogurt bílý, Med včelí, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ledový salát s játry a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Ledový salát zbavíme vrchních listů, rozpůlíme a polovinu nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Omytou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Na rozpáleném oleji smažíme cuketu s paprikou, osolíme a opepříme. |
3 | Játra očistíme, opereme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno, tymián nakrájíme najemno. |
4 | Slaninu opečeme na pánvi, až zezlátne, přidáme játra a orestujeme. Poté opepříme, přimícháme česnek, tymián a krátce zarestujeme. Na závěr zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol a osolíme. |
5 | Na dresink smícháme všechny suroviny (pažitku nakrájíme nadrobno). |
6 | Listy ze zbylé poloviny salátu rozložíme na talíře, poklademe zeleninovým salátem, orestovanou zeleninou, osmaženými játry a přelijeme dresinkem. |