Recept

Svíčková na smetaně z vepřového masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (61%)
ID receptu: 63192
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 ks Bobkový list
500 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Cukr krystal
1 l Hovězí vývar základní
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
5 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 866 kcal
Kilojoule 3 623kJ
13% Sacharidy 47 g
78% Tuky 59 g
55% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Svíčková na smetaně z vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Petržel, mrkev a celer očistíme. Vše nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozpustíme máslo a dáme do něj koření. Až uvolní vůni, přidáme i kořenovou zeleninu. Přidáme maso a krátce ho opečeme. Zalijeme vývarem a dusíme 1 hodinu doměkka.

3

Poté maso vyjmeme a směs rozmixujeme.

4

Smetanu smícháme s hladkou moukou. Dáme do omáčky a 15 minut povaříme. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí.

5

Maso nakrájíme na plátky a vrátíme ho do omáčky. Prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka

Podáváme s napařeným knedlíkem a brusinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept