Hlávkový salát s jablky a ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s jablky a ředkvičkami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63199 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 290,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 34,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Hlávkový salát s jablky a ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu a ovoce omyjeme a osušíme. Hlávkový salát nakrájíme na nudličky, ředkvičky na plátky a jablko nahrubo nastrouháme. Vše přendáme do salátové mísy. |
2 | V misce smícháme 3 lžíce vody s octem, pepřem, solí a sladidlem. Zálivkou přelijeme salát v míse a ihned podáváme. |