Zapečený camembert v lilku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený camembert v lilku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63213 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | President Camembert linea |
8 plátek | Prosciutto sušené |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Na salát | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 hrst | Ořechy vlašské |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rukola |
1 hrst | Salát Polníček |
80 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 27,2mg |
Draslík | 683,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 457,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Tymián čerstvý, Citronová šťáva, Jablka, Ořechy vlašské, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Prosciutto sušené, Sůl mořská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny President Camembert linea nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečený camembert v lilku postup přípravy receptu:
1 | Lilek omyjeme a podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků. Plátky osolíme a necháme na ubrousku pustit šťávu, poté opláchneme a dobře osušíme. Lilek na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. K lilku při opékání přidáme lístky tymiánu. |
2 | Sýr nakrájíme na 8 stejných kousků, zabalíme do plátku lilku a šunky. Utvořené rolády vložíme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pod grilem zprudka zapečeme, až je šunka zlatohnědá. |
3 | V mezičase připravíme salát. Jablko omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Jablko nakrájíme na užší měsíčky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Vlašské ořechy vyloupeme a na suché pánvi lehce opražíme. Rukolu a polníček opláchneme a necháme okapat. Vše přidáme k jablku, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
4 | Salát rozdělíme na talíře, poklademe zapečenými závitky a zdobíme hoblinkami sýra. |