Recept

Zapečený camembert v lilku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63213
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
250 g President Camembert linea
8 plátek Prosciutto sušené
0,5 kávová lžička Sůl mořská
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
Na salát
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Jablka
1 polévková lžíce Olej olivový
2 hrst Ořechy vlašské
2 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Rukola
1 hrst Salát Polníček
80 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 669kJ
9% Sacharidy 31 g
90% Tuky 67 g
57% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 51 g

Zapečený camembert v lilku postup přípravy receptu:

1

Lilek omyjeme a podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků. Plátky osolíme a necháme na ubrousku pustit šťávu, poté opláchneme a dobře osušíme. Lilek na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. K lilku při opékání přidáme lístky tymiánu.

2

Sýr nakrájíme na 8 stejných kousků, zabalíme do plátku lilku a šunky. Utvořené rolády vložíme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pod grilem zprudka zapečeme, až je šunka zlatohnědá.

3

V mezičase připravíme salát. Jablko omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Jablko nakrájíme na užší měsíčky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Vlašské ořechy vyloupeme a na suché pánvi lehce opražíme. Rukolu a polníček opláchneme a necháme okapat. Vše přidáme k jablku, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

4

Salát rozdělíme na talíře, poklademe zapečenými závitky a zdobíme hoblinkami sýra.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept