Recept

Gratinovaná dýně s ementálem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63214

Ingredience

1 ks Dýně
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr Ementál (Primátor)
0,3 kávová lžička Sůl
Na krém
1 špetka Pepř černý mletý
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
1 hrst Tymián čerstvý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 725 kcal
Kilojoule 3 032kJ
15% Sacharidy 56 g
66% Tuky 49 g
5% Sodík 106 mg
43% Bílkoviny 24 g

Gratinovaná dýně s ementálem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, nejlépe lžící a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.

2

Oloupaný česnek rozmačkáme, sýr nastrouháme nahrubo.

3

V kastrolu asi 7 minut vaříme smetanu s česnekem a polovinou tymiánu.

4

Dýni narovnáme do zapékací mísy, přelijeme přes síto krémem, posypeme zbylými lístky tymiánu a ustrouhaným sýrem. V troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept