Gratinovaná dýně s ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná dýně s ementálem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63214 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Dýně |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Na krém | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 155,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 56g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,9mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Sůl, Česnek, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaná dýně s ementálem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, nejlépe lžící a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme. |
2 | Oloupaný česnek rozmačkáme, sýr nastrouháme nahrubo. |
3 | V kastrolu asi 7 minut vaříme smetanu s česnekem a polovinou tymiánu. |
4 | Dýni narovnáme do zapékací mísy, přelijeme přes síto krémem, posypeme zbylými lístky tymiánu a ustrouhaným sýrem. V troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut. |