Opečení pstruzi s fenyklovým salátem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
23 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve víně namočíme rozinky. Filety ze pstruha opláchneme a osušíme. Opláchnutou a osušenou petrželovou nať drobně posekáme.
  • 2
    Filety ze pstruha nakrájíme po šířce na proužky 2,5 cm, ochutíme solí a pepřem. Na rozpáleném oleji osmažíme nejprve 2 minuty kůži dolů, další 2 minuty obráceně. Opečené kousky ryby přeložíme na talíř a ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr. Zakapeme octem, přidáme rozinky i s vínem, v kterém byly naložené a za stálého míchání necháme odvařit alkohol. Když omáčka vychladne, vmícháme petrželovou nať a lžíci drobně posekané natě z fenyklu.
  • 3
    Na salát očistíme fenykl, odřízneme dřevité části, fenykl rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Oloupaný pomeranč rozdělíme na měsíčky, mátu hrubě posekáme a přimícháme k fenyklu.
  • 5
    Salát narovnáme na talíře, na něj položíme kousky ryby a přelijeme vychladlou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.