Recept

Opečení pstruzi s fenyklovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63242

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krystal
1 hrst Hrozinky
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pstruh
0,5 kávová lžička Sůl mořská
100 ml Víno bílé
Na salát
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 hrst Máta
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 špetka Sůl bylinková

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 754kJ
14% Sacharidy 49 g
31% Tuky 23 g
32% Sodík 639 mg
97% Bílkoviny 55 g

Opečení pstruzi s fenyklovým salátem postup přípravy receptu:

1

Ve víně namočíme rozinky. Filety ze pstruha opláchneme a osušíme. Opláchnutou a osušenou petrželovou nať drobně posekáme.

2

Filety ze pstruha nakrájíme po šířce na proužky 2,5 cm, ochutíme solí a pepřem. Na rozpáleném oleji osmažíme nejprve 2 minuty kůži dolů, další 2 minuty obráceně. Opečené kousky ryby přeložíme na talíř a ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr. Zakapeme octem, přidáme rozinky i s vínem, v kterém byly naložené a za stálého míchání necháme odvařit alkohol. Když omáčka vychladne, vmícháme petrželovou nať a lžíci drobně posekané natě z fenyklu.

3

Na salát očistíme fenykl, odřízneme dřevité části, fenykl rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou.

4

Oloupaný pomeranč rozdělíme na měsíčky, mátu hrubě posekáme a přimícháme k fenyklu.

5

Salát narovnáme na talíře, na něj položíme kousky ryby a přelijeme vychladlou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept