Marinovaný losos s dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný losos s dresinkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63243 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Na lososa | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
45 g | Cukr třtinový |
300 g | Losos - filety |
1 balení | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Sůl mořská |
Na dresink | |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
Na chleba | |
400 g | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
Na zakapání | |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 266,2mg |
Vláknina | 449,3mg |
Vitamín A | 100,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr třtinový, Losos - filety, Pažitka, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl mořská, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Chléb celozrnný pšenično-žitný, Olej olivový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný losos s dresinkem postup přípravy receptu:
1 | V misce promícháme nahrubo umletý pepř, hrubozrnnou sůl, cukr a jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omytého citronu. |
2 | Na stůl rozprostřeme velký kus potravinářské fólie a nasype na ni polovinu připravené marinády, kterou rovnoměrně rozprostřeme a na ni položíme filety z lososa, bez kůže. Filety posypeme rovnoměrně zbylou směsí, lososa do fólie pečlivě zabalíme a necháme v lednici 24 hodin marinovat. |
3 | Marinované filety opláchneme, osušíme a obalíme v drobně posekané pažitce. Filety poté nakrájíme na co nejtenčí plátky. |
4 | Na dresink promícháme všechny suroviny. |
5 | Chleba nakrájíme a každý krajíc z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. |
6 | Na krajíc položíme plátky lososa, navrch dáme trochu dresinku a zakapeme olejem. |