Recept

Kapr na víně s bramborovým salátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63248

Ingredience

1000 g Kapr obecný
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
Na salát
6 ks Brambory
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Ocet vinný
8 ks Okurky nakládané
2 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek vařený
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 619 kcal
Kilojoule 2 591kJ
11% Sacharidy 41 g
35% Tuky 26 g
421% Sodík 8 g
91% Bílkoviny 51 g

Kapr na víně s bramborovým salátem postup přípravy receptu:

1

Na salát uvaříme ve slupce brambory, slijeme a necháme mírně zchladnout. V mezičase oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do mísy, přidáme vinný ocet, med, sůl, pepř a promícháme. Okurky, bez špiček, nakrájíme na tenká kolečka, vaječné žloutky nastrouháme a přidáme do mísy. Teplé brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, přidáme do mísy s cibulí spolu s drobně posekanou petrželovou natí a zlehka promícháme.

2

Filety kapra na straně s kůží lehce nařežeme a celou plochu posypeme drobně pokrájeným, oloupaným česnekem a tymiánem. Směs do zářezů vtlačíme. Filety pokapeme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme z obou stran. Zbylý olej rozpálíme na pánvi a pečeme na něm filety, nejprve kůží dolů. Po každé straně asi 5 minut. Na závěr opékání přilijeme víno a necháme odvařit alkohol.

3

Filety z kapra podáváme přelité omáčkou s bramborovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept