Kapr na víně s bramborovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na víně s bramborovým salátem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63248 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1000 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
Na salát | |
---|---|
6 ks | Brambory |
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
8 ks | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek vařený |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 180,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Tymián čerstvý, Víno bílé, Brambory, Med včelí, Ocet vinný, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Cibule červená, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vaječný žloutek vařený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr na víně s bramborovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Na salát uvaříme ve slupce brambory, slijeme a necháme mírně zchladnout. V mezičase oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do mísy, přidáme vinný ocet, med, sůl, pepř a promícháme. Okurky, bez špiček, nakrájíme na tenká kolečka, vaječné žloutky nastrouháme a přidáme do mísy. Teplé brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, přidáme do mísy s cibulí spolu s drobně posekanou petrželovou natí a zlehka promícháme. |
2 | Filety kapra na straně s kůží lehce nařežeme a celou plochu posypeme drobně pokrájeným, oloupaným česnekem a tymiánem. Směs do zářezů vtlačíme. Filety pokapeme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme z obou stran. Zbylý olej rozpálíme na pánvi a pečeme na něm filety, nejprve kůží dolů. Po každé straně asi 5 minut. Na závěr opékání přilijeme víno a necháme odvařit alkohol. |
3 | Filety z kapra podáváme přelité omáčkou s bramborovým salátem. |