Prima zapečený šmakoun - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prima zapečený šmakoun
Prima zapečený šmakoun
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63252 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cuketa |
4 špetka | Koření pěti vůní |
1 ks | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 ks | Rajčata |
4 plátek | Šmakoun |
2 špetka | Sůl bylinková |
4 plátek | Šunka krůtí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 53,9mg |
Draslík | 263,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Mozzarella, Olej sezamový, Rajčata, Šunka krůtí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Šmakoun, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Prima zapečený šmakoun postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 190°C. Omytá rajčata pokrájíme na plátky. Mozzarelu nakrájíme na plátky silné asi 7mm. Z malé cuketky odkrojíme 2 tenké plátky. |
2 | Pekáček vytřeme olejem. Na něj položíme 2 plátky šmakouna, ochutíme ho solí, kořením, na ně poklademe po plátku z cukety, rajčete, mozzarelly, plátky šunky a nakonec položíme plátky šmakouna. Znovu ho ochutíme solí a kořením. Okolo poklademe zbylou zeleninu a pekáček vložíme do středu trouby. Šmakoun zapékáme 9-10 minut, na plátky šmakouna poklademe zbylé plátky mozzarelly a necháme je v troubě tak dlouho, až se sýr rozteče. Porce horkého šmakouna dáme opatrně na talíře i s rajčaty opatrně na talíře a hned servírujeme. Dobrou chuť. |