Pečená vepřová žebírka s křenem

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
59 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Masitá vepřová žebírka rozsekáme na asi 10-15 cm široké kousky, které opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáče, posypeme solí, pepřem, kmínem a potřeme česnekem, který jsme oloupali a rozdrtili.
  • 2
    Žebírka podlijeme 100 ml vody a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 90 minut. V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Kdyby maso příliš rychle červenalo, přikryjeme pekáč alobalem. A necháme jen posledních 15 minut dopéct bez přikrytí.
  • 3
    V mezičase oloupeme křen a jablka, která zbavíme jádřinců, a nastrouháme najemno. Ke směsi přidáme trošku teplého vývaru, promícháme a necháme chvíli vsáknout. Poté vmícháme cukr, sůl, citronovou šťávu a ocet. Jablečný křen necháme před podáváním v lednici vychladit.
  • 4
    Pečená žebírka podáváme s křenem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.