Jednoduchý recept

Pečená vepřová žebírka s křenem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63268

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1,5 kg Vepřová žebra
200 ml Voda pitná
10 stroužek Česnek
Na křen
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
50 ml Hovězí vývar základní
2 ks Jablka
150 g Křen
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 208kJ
4% Sacharidy 15 g
79% Tuky 59 g
18% Sodík 354 mg
74% Bílkoviny 42 g

Pečená vepřová žebírka s křenem postup přípravy receptu:

1

Masitá vepřová žebírka rozsekáme na asi 10-15 cm široké kousky, které opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáče, posypeme solí, pepřem, kmínem a potřeme česnekem, který jsme oloupali a rozdrtili.

2

Žebírka podlijeme 100 ml vody a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 90 minut. V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Kdyby maso příliš rychle červenalo, přikryjeme pekáč alobalem. A necháme jen posledních 15 minut dopéct bez přikrytí.

3

V mezičase oloupeme křen a jablka, která zbavíme jádřinců, a nastrouháme najemno. Ke směsi přidáme trošku teplého vývaru, promícháme a necháme chvíli vsáknout. Poté vmícháme cukr, sůl, citronovou šťávu a ocet. Jablečný křen necháme před podáváním v lednici vychladit.

4

Pečená žebírka podáváme s křenem.

Poznámka

Jako přílohu volíme chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept