Jednoduchý recept

Pečené bramboráky s pivním sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63270

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule červená
0,3 kávová lžička Kmín drcený
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Potravinářský škrob
200 ml Smetana zakysaná 12%
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
100 g Sýr Krkonošský pivní
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Vepřový bok uzený
1,5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 691kJ
7% Sacharidy 26 g
35% Tuky 26 g
41% Sodík 821 mg
30% Bílkoviny 17 g

Pečené bramboráky s pivním sýrem postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vody vložíme uzený bůček a uvaříme. Vychladlý nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek rozdrtíme, cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na plátečky. Pivní sýr nakrájíme na drobnější kostičky. Opláchnutou a okapanou petrželku najemno nasekáme. Brambory nastrouháme nahrubo.

2

V misce promícháme kysanou smetanu s česnekem a lžící petrželky. Směs osolíme špetkou soli a necháme v lednici vychladit. Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem a potřeme sádlem.

3

V míse promícháme scezené ustrouhané brambory s bůčkem, cibulí, škrobem, zbylou petrželkou a solí, pepřem a kmínem. Do směsi vmícháme pivní sýr. Ze směsi tvoříme na připraveném plechu placičky a asi 10 minut pečeme v troubě. Poté placičky obrátíme, potřeme sádlem a pečeme, až zezlátnou.

4

Bramboráčky podáváme s česnekovou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept