Pečené bramboráky s pivním sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené bramboráky s pivním sýrem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63270 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Potravinářský škrob |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
200 ml | Smetana zakysaná 12% |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Krkonošský pivní |
200 g | Vepřový bok uzený |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 29,3mg |
Draslík | 845,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 8,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana zakysaná 12%, Sýr Krkonošský pivní, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářský škrob nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené bramboráky s pivním sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody vložíme uzený bůček a uvaříme. Vychladlý nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek rozdrtíme, cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na plátečky. Pivní sýr nakrájíme na drobnější kostičky. Opláchnutou a okapanou petrželku najemno nasekáme. Brambory nastrouháme nahrubo. |
2 | V misce promícháme kysanou smetanu s česnekem a lžící petrželky. Směs osolíme špetkou soli a necháme v lednici vychladit. Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem a potřeme sádlem. |
3 | V míse promícháme scezené ustrouhané brambory s bůčkem, cibulí, škrobem, zbylou petrželkou a solí, pepřem a kmínem. Do směsi vmícháme pivní sýr. Ze směsi tvoříme na připraveném plechu placičky a asi 10 minut pečeme v troubě. Poté placičky obrátíme, potřeme sádlem a pečeme, až zezlátnou. |
4 | Bramboráčky podáváme s česnekovou smetanou. |