Kávové cheesecakes - opilá kafíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kávové cheesecakes - opilá kafíčka
Kávové cheesecakes - opilá kafíčka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63282 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
160 ml | Espreso |
2 kávová lžička | Kakao - prášek |
612 ks | kávové zrno |
3 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
200 g | Mascarpone |
320 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
80 g | Sušenky Amaretti |
200 g | Sýr krémový |
0,8 l | Voda pitná |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 135,7mg |
Draslík | 56,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 447,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Sýr krémový, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Mascarpone, Smetana 33% (šlehačka), Sušenky Amaretti mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Espreso, kávové zrno nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kávové cheesecakes - opilá kafíčka postup přípravy receptu:
1 | Rukama, nebo válečkem rozdrtíme na kousky sušenky Amaretti. Rozdělíme je do šesti sklenic (6 porcí) nebo šálků na espreso (12 porcí) a pokapeme trochou vychlazeného espresa ( 80 ml )a trochou kávového likéru ( např. Tia Maria nebo Kahlúa ), můžeme však použít třeba mandlový likér Amaretto nebo Baileys. |
2 | Přelijeme 4 plátky želatiny vodou a necháme je změknout. Cukr, smetanový sýr a mascarpone šleháme ve velké míse dokud není hmota lehká a krémová. |
3 | Do žáruvzdorné misky dáme smetanu ke šlehání a 80 ml espresa, misku dáme na rendlík s mírně vroucí vodou a zahřejeme. Vymačkáme přebytečnou tekutinu ze želatiny, přidáme ji do zahřátého espresa se smetanou a za stálého míchání ji rozpustíme. Poté kávovou smetanu se želatinou přecedíme, abychom odstranili zbytky želatiny, která se nerozpustila a spolu s jednou lžící kávového likéru vyšleháme do krému ze smetanového sýra a mascarpone. |
4 | Rozdělíme náplň do sklenic nebo šálků na espreso a v chladničce necháme alespoň tři hodiny ztuhnout, ideálně přes noc. |
5 | Nakonec ušleháme šlehačku s jednou lžící kávového likéru, rozdělíme ji do sklenic nebo šálků, ozdobíme čokoládovými kávovými zrny a zaprášíme kakaem. |