Recept

Bábovka s mákem a švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63285

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
3 polévková lžíce Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mák mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
140 g Švestky sušené
Na formu
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
Na posypání
1 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 952 kcal
Kilojoule 3 984kJ
31% Sacharidy 113 g
66% Tuky 50 g
5% Sodík 92 mg
37% Bílkoviny 21 g

Bábovka s mákem a švestkami postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 160 °C, formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Mouku smícháme s mletým mákem. Bílky se 100 g cukru ušleháme do pevného sněhu. Sušené švestky vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat.

2

Smetanu ušleháme jen do polotuha spolu se 100 g cukru, který jsme smíchali s vanilkovým cukrem. Do smetany vmícháme rozšlehané žloutky, mléko, mouku a švestky. Do těsta lehce vmícháme sníh z bílků a těsto vlijeme do připravené formy. V předehřáté troubě pečeme bábovku 45 minut. Zda je upečená poznáme tak, že vpíchneme špejli do těsta. Pokud se nelepí, je bábovka upečená.

3

Upečenou bábovku necháme mírně zchladnout, poté ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

4

Podáváme posypanou moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept