Jednoduchý recept

Dietní třešňová bublanina

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 63314

Ingredience

50 g Cukr vanilka
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko odtučněné
200 g Mouka polohrubá
100 g Tuk Hera jedlý
250 g Tvaroh jemný
800 g Třešně
2 ks Vejce slepičí
Na formu
20 g Máslo čerstvé
30 g Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 878kJ
6% Sacharidy 23 g
13% Tuky 10 g
1% Sodík 19 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dietní třešňová bublanina postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme žloutky s Herou a vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme měkký tvaroh.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh, který spolu s polohrubou moukou a práškem do pečiva zlehka zapracujeme do tvarohové pěny.

3

Připravené těsto vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Poklademe omytými, okapanými třešněmi.

4

Bublaninu zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.

5

Upečenou, vychladlou bublaninu nakrájíme na 12 porcí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept