Recept

Cheesecake broskvový melba

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 63315

Ingredience

7 ks Broskve
100 g Cukr krupice
250 g Maliny
150 g Máslo čerstvé
300 g Sladové sušenky
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 g Sýr Ricotta
200 g Sýr krémový
1 l Voda pitná
4 plátek Želatina bílá plátky
1 ks Želé dortové

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
6% Sacharidy 23 g
31% Tuky 23 g
4% Sodík 77 mg
9% Bílkoviny 5 g

Cheesecake broskvový melba postup přípravy receptu:

1

Sladové sušenky rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Do dna a boků otevírací, kulaté dortové formy ( průměr 23 cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem, natlačíme směs zadní stranou lžíce. Sušenkový základ by měl dosahovat do výšky 3-4 cm, aby se do něj dala upravit náplň. Na dno rozložíme maliny.

2

Přelijeme 4 plátky želatiny vodou a počkáme, až změknou. Mezitím rozmixujeme čtyři vypeckované broskve na hladkou kaši. Rozšleháme ricottu, cukr a smetanový sýr ve velké míse, tak, aby vznikla lehká a krémová hmota.

3

Do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou, nalijeme smetanu ke šlehání a ohřejeme ji. Vymačkáme tekutinu z želatinových plátků a v zahřáté smetaně je rozpustíme. Přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a všleháme do hmoty z ricotty a smetanového sýra. Potom do náplně zapracujeme rozmixované broskve a hotovou náplň naneseme na sušenkový základ. Uhladíme povrch.

4

Připravíme dortové želé ( např. Dr. Oetker ) podle návodu na obalu.

5

3 zralé broskve rozkrájíme na půlměsíčky a upravíme je na náplň. Dozdobíme malinami a opatrně přelijeme zchladlým dortovým želé.

6

Hotový cheesecake necháme v chladničce přes noc ztuhnout.

Poznámka

Tento cheesecake můžeme podávat i s kopečky vanilkové zmrzliny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept